Min härliga frukost!

Nu har jag precis ätit frukost och jag måste bara få skryta lite om hur nyttig den är (: Makrill i tomatsås - mängder av proteiner och nyttigheter. Fil med 'Paulins' äpple- & kanelmüsli med pumpafrön och quinoa. Plus en apelsin på det. Faktiskt hyfsat gott när man har vant sig!


Jag klarade det

Jag bar på mig en vit simpel t-shirt. I min vita björnborg väska hade jag en gråprickig tjocktröja, i säkerhet för kylan även fast det var flera månader kvar till vinter. På den nedre delen av kroppen bar jag på mig ett par knälånga jeans, från cubus, min favoritaffär. Solen var långt ifrån räckhåll och det regnade katastrofalt. Året var 2006 och efter Matteus, så skulle jag ta mig in på Södra Latin. 
         Vad som händer nu, tre år efter, på Södra till höstterminen, har jag inte den blekaste aning om. Men vad jag vet, är att jag har klarat det jag i flera år bara kunnat få drömma om och att jag är otroligt lycklig över att få ta del av det. 



"Det är förändringarna som får dig att gå framåt."
     

Torsdag - jag är redo

Just nu njuter jag av den än så länge tidiga sommarkvällen, med mat i magen och 106,7 på radion. Jag har packat det mesta, som ska med till Skadevicupen, och nu är jag så gott som redo för min ben & jerry phish food som jag köpte på coop med Julia & Imad tidigare idag. Min cykel är en aning punka, så det blir ingen skjutsning på länge tills jag fixar det. Det vill säga aldrig..

Kommer hem på söndag. Sent på söndag, för nu satsar vi. Det tror jag på.




Onsdag, en tur i v-by

Idag vaknade jag av att telefonen ringde tjugo över nio, jag skyndade mig upp och svarade. Ångrade snabbt att jag inte hade struntat i ringningen och somnat om, just för att jag denna morgon var dunderseg i hela kroppen. Det var till kevin, men han sov. Han har börjat sova väldigt länge på morgonen. Väldigt skönt för de stunder då han vanligtvis hade väckt mig med hans gnäll.
        Hursomhelst, oviktigt vetande. Idag har jag varit i Vällingby med Issan & Lotta och jag har handlat ett par skor, som är väldigt lättillägnade att ta av och ta på men väldigt simpelt fina. Jag har även inhandlat ett par softbyxor från Mango. Issan shoppade på som tusan och Lotta hängde mer med som moraliskt stöd, även fast hon köpte en urläcker bh! Förövrigt käkade vi på café och pratade om allt och inget. Supertack för en mysig dag!


slänger in en nyfräsch bild


Första doppet i Lövsta

Denna morgon vaknade jag av att alarmet gick på telefonen, för tredje gången de senaste dagarna. Känns sorgligt att ställa väckarklockan på sommarlovet, men kvart i elva skulle jag ju vara vid coop och möta upp malin, steffi & therese.. för att sedan skynda iväg på våra cyklar till lövsta klipporna. Det var bara att gilla läget för att sedan få BRA PLATSER väl där framme! 
         Runt fyra var vi mätta och belåtna över dagen, med chips, tårta, baguetter & melon i våra magar och det var dags att dra hem för att sedan hinna med fotbollsträningen som kom att vankas. Hursomhelst, tack för en jättehärlig dag!



Om jag ska sammanfatta kvällen; blir den väldigt lugn. Jag ska gå och lägga mig snart, i hopp om att hinna vara i vällingby runt tio imorn. Hursomhelst, är jag väldigt trött och det anser jag att man kan vara ibland. Skulle egentligen tittat på film med brudarna från idag eller cyklat med julia, men jag orkar inget vardera. Ibland föredrar jag min säng, även fast den är långt ifrån himmelsk med min kudde som jag får ont i huvudet av.. ska nog köpa en ny?


Gårdagen - rena rama förlusten

Just nu sitter jag och tittar på de nya fina grejer och möbler jag, mamma och Kevin har köpt, från gårdagen. Känslan av att någonting är nytt och mycket finare än tidigare är underbar. Så var var jag? Jag var på Ikea. Första gången på riktigt länge och jag har verkligen saknat det. Jag vet inte vad det är som gör att jag blir så lycklig av att gå och titta på simpla möbler av olika tråkiga färger och sedan titta på priset och antingen gå därifrån eller stanna kvar, båda av häpnad över priset. Och sedan runt tolv känna hur magen börjar kurra till och man vänder och vrider och ber om att få sitta och ta en fika på rastaurangen, även fast muffinsarna är stenhårda och vattnet inte är kallt. 
       Men just det att titta på saker och få insperation till sitt nästa hem, är nog anledningen till varför jag kan gå runt i timmar. Sen är det alltid roligt att gå in i affärerna runtomkring efter eller före ikea, just för att det är riktiga toppenaffärer. Jag säger som jag alltid har sagt; gud välsigne Barkarby Handelsplats!   

Efter Ikea tittandet åkte vi en snabbis till mediamarket och jag köpte där en väska till kameran för 199kr. Kap! Väl hemma träffade jag Julia L och vi tog cykeln i spöregn och köpte glass för hela familjen, som vi sedan smällde i oss till matchen Italien-Brasilien. Efter det spelade vi alla möjliga spel, och jag förlorade alltihop.. det är ingen mening att jag ens försöker vinna, för det gör jag inte.




Midsommar

Midsommar firade jag mestadels på Singö hos mina kusiner, det var mysigt. Vi kom iväg tio och var framme till klockan ett, då midsommardansen var i full fart ute på Singö kyrka. Det var väldiga köer och farsan skulle såklart köra en genväg som tenderade till att bli en riktig jävla senväg.. Vi åkte förbi massvis med byar jag aldrig hört namnet på.
        Väl där framme smällde jag i mig en asgod rulltårta och gav resten av kakorna till farsan. Väl där träffade jag också Martina tillsammans med Maria & Edwin och det var roligt att ses eftersom det var något år sen vi umgicks. Sedan åkte jag hem till Emelie i Tonys nya cab och åt mat. Jag hatar midsommarmat eller vad det nu kallas, gillar bara äggröran.. men dessvärre var man ju tvungen att dela med sig till andra..

Lagom att till solen hade skymtat fram var jag och familj tvungen att dra sig hemåt, vid sexsnåret, för att jag skulle hinna ta bussen tio över åtta. På tio minuter hade jag hunnit pissa och byta om lagom till att farsan erbjöd sig att skjutsa mig och julia L till v-by. Tio över nio var vi framme hos Tintin tillsammans med Malin & Ida på Ekerö, där vi umgicks med spel och prat. Vid tiosnåret stack två av tre killar lika snabbt som dem kom, men Imad stannade kvar och följde med mig och Julia hemåt vid tolv. Förlåt, men han är så jävla rolig! Tack för en mysig kväll.  

Hola España

Veckan är över och jag är tillslut tillbaka på samma plats som jag var på innan jag for till spanien; nämligen hemma. Hela veckan har gått otroligt snabbt! Jag har stekt så gott jag kan och badat i riktigt härliga vågor. Jag åkte dit med familjen och det har varit en riktig skön solsemester. 






kevvan steker


VÄRLDENS SÖTASTE HUND


på farmis veranda




typ cpbild, men coola färger 8)




Benedorm


 

.


tack så mycket maria för blomman!

Avslutning

Aldrig mer Matteus. Jag orkar inte breda ut alla sorgsenheter eller försöka få alla att återuppliva de lyckliga minnen vi faktiskt har varit med om. Jag vill bara försöka förtså det faktum att grundskolan är över och att det nu kommer att ligga mer ansvar än någonsin på våra axlar. Det är aldrig mer 9b, oss, och de andra klasserna. Jag är så oerhört tacksam, återigen, för att jag har tagit del av den tid matteus och alla underbara har erbjudit. 
      
Dagen slutade med att pappa kom med båten och hämtade mig och julia från Grönan.
Det blev en riktigt rolig dag, även fast det bara var vi tre. Rosanna, jag & Julia. Jag somnade gott och lagom till halv ett.  


 
"Det är förändringarna man kommer att minnas
        och rutinerna man glömmer"

Nu i efterhand

Jag har fyllt år och firat det med en massa foton från min nya kamera. Födelsedagen i sig blev inte som jag hade tänkt mig, den blev ledsam. Anledningen till det kan jag berätta någon annan dag. Hur som helst var tårtan jävligt god och jag är en stolt skapare!* ;D




j

jag tror på dig, du är en kämpe



Ett ärligt erkännande

De senaste dagarna har fått mig att inse att jag kommer sakna Matteus, otroligt, när vi alla väl lämnar den. Om jag fick chansen att gå kvar ett år, skulle jag ta chansen? Jag vet inte, jag tror inte att jag skulle orka i längden.. ett år till. Men och andra sidan har jag så otrolig ångest över att få behöva sluta.. just när allting tenderar till att bli en höjdpunkt i vardagen.
       Jag skulle vilja tacka. För alla år som jag tillbringat i Matteus. Det har gått så snabbt.

Det känns som om det var igår då jag ödmjukt satt stilla i den dammiga, men mjuka stolen i aulan. Tillsammans med hundratals andra barn, som var lika förväntansfulla som jag själv var och väntade varsamt på att sitt eget namn skulle ropas upp. Jag minns att jag var otroligt glad över att ens få ta del av skolan, just eftersom det var mitt mål för året och att jag inte hade någon annan tanke som inte handlade om Matteus. Jag hade bestämt mig, jag skulle gå i Matteus.. och det är jag så otroligt glad över.

Uppdatering

Den senaste veckan har varit väldigt glädjefylld och jag har insett saker som jag aldrig insett förut. Torsdagen denna vecka var en av dem dagar då jag insåg, efteråt, hur mycket jag kommer att sakna matteus när allt väl tar slut.. just för att denna fest som var tillägnad för oss, förde oss alla ett snepp närmare varandra. Och det är jag tacksam över.
       Dagen efter åkte jag till trillingarna och tillbringade kvällen med att umgås. Det blev riktigt roligt tillslut, tack. Vid ettslaget somnade jag & julia i min nybäddade säng.

Idag vankades match mot Viksjö. Det ska vara så jävla uselt jobbigt att vi aldrig lyckas spela bra när vi har som mål att slå dem. Vi spelade på en plan jag alltid har velat spela på och jag var taggad, men redan tidigt fanns inte orken där.. även fast jag sprang på i alla fall. Jag hade några målchanser och spelade schysst spel, men därutöver spelade jag som en kratta emellanåt. Ser fram emot imorgon, då jag ska spela bättre..!





Förbaskade kråkjävel*

Påvägen hem idag blev jag helt ärligt och seriöst attackerad av två kråkor! Jag har aldrig i hela mitt liv behövt bekymra mig över rädslan för fåglar, förutom i Strömstad, men denna gång dunkade hjärtat i hundraåttio. Det började med att en kråka/skata/fågel tjöt, väldigt väldigt högt. Redan då blev jag en aning skraj, eftersom jag bara var någon meter ifrån. Jag började gå i snabbare takt. Jag vände mig om och skådade en livslevande stor fågel flyga i full fart mot mig.
      Denna livfarliga fågel jagade mig femton, tjugo meter. Jag gav iväg ett skrik, tog på mig luvan och sprang därifrån allt vad jag hade.

En underbar dag

Trots att dagen är långt ifrån slut så har den resulterat till att bli en lycklig dag. Kvällen igår slutade med att jag somnade gott, med ett leende från gårdagens tankar om vår omgjorda pjäs; Trollkarlen från Oz. Det blev riktigt bra och jag är väldigt stolt över mig och min klass, som presterade under beloppet av en timma vid två olika tillfällen. Ena för föräldrar och andra tillfället inför åttorna.
       Leendet fanns fortfarande kvar när jag vaknade upp morgonen därefter (idag) och var hur pigg som helst på min väg framåt, till skolan. Väl framme skulle vi städa skåpen, en aning. Min svenska&engelska lärare var ansvarig för städandet. Fem minuter efter, kom tårarna i floder. All press som jag den senaste terminen samlat på mig, bara släppte då jag fick beskedet om att jag äntligen fick de efterlängtade mvgn i svenska och engelska.
Jag tänkte; nu klarar jag det och nu gör jag det med mod.

Därefter upptäckte jag att vi inte hade en enda lektion, resten av dagen, förutom bildlektionen klockan två. Jag tog igen den lektionen genom att vara med på Lisas bildlektion klockan nio till tio. Jag skrev en lapp om det jag utförde och gick hem. Åter igen med ett leende på läpparna.

Väl hemma så tog jag en sväng förbi affären Björnboda för att skrapa ihop pengar till lite lurre. Där träffade jag min gamla vaktmästare, och denna gång en mycket snäll en. Han frågade om jag skulle hälsa på Jonny och på några minuter hade jag tagit mig nedför den branta backen och in i Björnbodaskolans territorium. Jag pratade med min gamla lärare Jonny i fyrtiofem minuter om allt som har hänt och vad som i framtiden kanske kommer att hända. Även där grät jag, men denna gång med stil.

Dagen fortsätter med att jag och mamma åker till v-by city. Vad som händer därnäst, har jag inte den blekaste aning om.




pingstcupen -09 <3


Jag har badat

De senaste dagarna ,måste jag tyvärr meddela att det, blev de dagar då jag tog mina första dopp för i år. För sent, för pinsamt. Men sant. Det var inget vidare varmt sommarvatten som befann sig i Mälaren, men jag måste gott ta och nämna att jag tyckte det var varmt i jämförelse med vilket datum det är. 
    Allra första doppet var i Eskilstuna med fotbollslaget, då jag och Selina kastade oss ut i vattnet. Samma dag tog vi ett kvällsbad och morgonen därefter ett morgondopp. Väldigt skönt, just eftersom vattnet där var varmare.

Igår tog jag mitt fjärde dopp i sjön, tillsammans med Julia. Vi övade konster i vattnet, köpte glass och baxade hamburgare från Kevins klassfest nere på Kanan. Det var riktigt kul! Dessutom hittade vi en ny heting geting som vi hade flörtat in oss på om han inte vore 96:a (a) Varför jag nämner ordet ny, innan heting geting, har att göra med att det finns en kille, som går i sjuan, och som jag och julia inte kan sluta titta på i skolan. Det är ju pinsamt att vi är två hela år äldre, men han är så.. 
   Han är så oerhört het ! Het, hetare & hetast.. jag kan knappt tro mina ögon längre.. jag vet inte vad jag ska säga.. men jag tror att han är; HET...

RSS 2.0