jag bjuder på det

hej, jag har varit på cup hela helgen i Eskilstuna och det var riktigt underbart! Berättar mer om det imorgon, för er som orkar anstränga ögonen lite extra. Orkar inte skriva så mycket denna kväll, är dötrött !


Tisdag,

Idag har jag tittat på halva top model repris, pluggat matte, gått en promenad med Olivia och lirat lite boll med kevvan. Nu ska jag snart iväg till fotbollsträningen. Missar desperate housewives denna vecka också, 'ångest.. ;P
         Imorgon ska jag plugga matte och rättare sagt ge järnet under min lediga dag, även fast mitt engagemang inte är så värst stort nu på vårkanten. Jag ska även kolla synen och se till att köpa en dvd till spanska film-redigeringen, som är hela torsdag. Missar skolan, men kommer ändå att vara slutkörd med att få ihop filmen med fyra andra viljestarka medlemmar. 
       
Idag var en riktigt soft och härlig dag. Vi fingermålade, kladdade och pysslade nästan hela dagen till rekvisitan, som vi ska ha användning till nästa vecka då pjäsen har sitt slut.   

jaglängtartillsommaren

Jag kan gott ta och dela med mig till alla om vilken UNDERBAR helg jag har haft! Jag har badat, åkt båt, gått på grönan och åkt insane, åkt vattenskidor, spelat tennis, spelat fotboll, varit med kompisar, åkt moppe, åkt inlines... SKOJA! Det är dessa saker som jag verkligen inte har gjort denna helg och känt att jag verkligen har saknat. I torsdags efter att jag åkt och kollat på fotbollsmatch så for jag hem och satte mig vid datorn och började skriva en av de åtta artiklarna i SO - reginalgeografi, som ska vara inlämnad imorgon. Jag satt från klockan fyra till klockan åtta och var då klar med En artikel. 
      I fredags slog jag rekord! Jag satt 11 timmar vid datorn. Från klockan nio till nio, varav en timmas paus. Varför detta tidsfrördriv vid datorn är för att jag bara var tvungen att bli klar med de mesta artiklarna. Jag fortsatte på lördag morgon innan vår familj for iväg till Segeltorp och hälsade på mammas kompis med barn. Låter ganska tråkigt, men det blev det roligaste denna helg i alla fall. Nu har jag en artikel och finslip samt framsida kvar. Men dessutom har jag ju faktiskt varit med olle och julia och firat olles födelsedag, så någonting har jag ju gjort..


Längtar till sommaren.


Onsdags, chillkväll

När jag kom hem klockan tolv på onsdag kväll höll jag på att rent utav skita på mig. Anledningen till detta var för att jag hade tillsammans med Jenny, Steffi, Bea, Therese och Amelie tittat på en och en halv skräckfilm, innan det var dags att grensla moppen påväg hem genom de dimmiga vägarna fyllda med; ingenting. När jag sedan, i all hast, skulle köra in moppen i boden hörde jag små visslingar som då och då avtog. Jag for in och pappa fick köra in moppen.
        Hursomhelst så var det mysigt hos Jenny, då vi först och främst gick iväg för att köpa pizza. Jag hade nog aldrig kunnat förutspå att det skulle ta en sån jäkla tid för några barnpizzor att bli klara, men icke sa nicke. Därefter åt vi, även fast jag inte var så hungrig. Därefter hyrde vi film. Den ena filmen med några dockor som tydligen jenny var skitskraj för och greppade tag i mitt ben, fick nästan blodstopp (a)
        Därefter körde jag hem Therese och dagen slutade med att jag somnade runt ett.


Just nu

Just nu sitter jag och uppenbart nog skriver. Jag lyssnar på bandit på kevvans gamla stereo. Idag har jag duschat två gånger och solat fyra. Däremellan har jag pluggat spanska, spanska, spanska, spanska och spanska. Skulle egentligen ha spelat match idag, men jag vilar med den förbannade sträckningen på låret än så länge till matchen imorgon. 
     Igår kom min lillkusin förbi med familj. Han är så jävla söt så jag håller på att gå under. Jag och brorsan dammade av vår gamla lådbil och lillkusinen tyckte det var himla roligt att ta några svängar kring lillparken. Dagen gick rätt långsamt, hade gärna velat åka in till kungsan istället.

Snart ska jag träffa Olle.
Eller oj, höll ju på att glömma att säga det faktum att jag gick till synsam igår i väntan på ett syntest. Visserligen hade det blivit något fel, så jag och farsan stod som fågelholkar minutrarna innan vi begav oss till Åkermyntan och smällde i mig en chokladboll. Jag blev skogstokig när jag fick tid om en och en halv vecka. Men denna gång lät jag det vara kvar inom mig.

A new thing,


Torsdags, kärring på vift

Solig dag, men en aning kallare än en vanlig solig dag och med fåtal vindar. Så var vädret den dagen då jag flög runt i mellan Vällingbys alla syn och glasögon-affärer. 
        Jag hade sedan dagen innan beställt tid, för att genomgå en synundersökning, hos en butik i Vällingby. Ingenting förväntat, mer än att få det uppklarat. När jag väl kom dit möttes jag av en hyfsat trevlig medelålderskvinna som skickade ned mig någon våning ned. När jag sedan möttes av en kvinna med brytande svenska och påbörjade undersökningen, kände jag direkt att något inte riktigt stod rätt till... men log och fortsatte. 
        Efter sju minuter var testet klart. "Aha" tänkte jag. "Senaste testet jag tog för ett halvår sedan tog en halvtimma, varför så snabbt denna gång?" Hon började fiffla en jäkla stund med mina läsglasögon (?). "Du ska nog börja använda dina läsglasögon hela tiden. För jag hittar inget fel på dina ögon." Sa hon. "Jaha. Men vadå? Läsglasögon är ju till för att användas när man läser. Om jag ska använda dem på riktigt blir det en aning suddigt och väldigt forstorat." 

Hon gaggade på i flera minuter och sade flera meningar om och om igen.

Hon suckade. "Ja, men använd inte dina glasögon om du inte vill då!" 
Jag: "Men då återstår ju fortfarande problemet, jag har ju ont i ögonen. Jag kan knappt kolla på tv."
Hon: "Ja, jo det är väl synd. Men det kan vara så att du kanske inbillar dig.."

Där rök det glada humöret åt pipsvängen.
Jag: "Om du ändå inte kan komma på vad det är som är fel med synen, så orkar inte jag sitta kvar här och fördröja tid. Jag har en tid att passa". Jag for ut och struntade i att betala. Bokade tid på synsam, på andra sidan av Vällingby. Jag kom tillbaka till den ursprungliga affären och skällde. Jag får ursäkta mig, men jag var så arg. Jag gick ut ur affären, men gick tillbaka. Jag öppnade dörren och ropade; "Jag hoppas att jag inte ska behöva betala de tio spillominuter jag var här." Kassören såg ut som ett stort jävla frågetecken. "Nä tänkte väl det, TACK."
      

Kommer sommaren nu?


Onsdag, knattetjejer

Hej! Idag har jag och Therese varit ledare för kanske Spångas nyblivna duktiga fotbollstjejer, nämligen fyra och fem -åringar. Det var riktigt roligt och jag tror att tjejerna tyckte det också. Vi tog över Steffis & Beas lektion och jag ångrar själv att jag inte anmälde mig till ledarskolan, tidigare i år, då jag fick förfrågan.
        
Jag gick tidigare idag från skolan, i hopp om att komma hem ungefär fyra och kunna byta om. Jag kom hem fem över fyra och hade tio minuter på mig att äta, klä om och göra i ordning moppen som skulle färda oss till Gläntan. Väl där pågår det nu fotbollsskola för dem små och jag ser gladeligen fram emot att få leda en timmas lektion någon mer gång än denna.
        Vi framförde lite dribblings- och rörelseövningar, snabbt nog så att de inte hann tröttna. Emellanåt drack de mängder och slog fram ett riktigt stort leende när de lyckligtvis fick leka lekar. Jag kan inte tänka mig att jag var så fascinerad och glad över att få leka lekar, när jag var liten, men tydligen var vi nog det allihopa på grund av det faktum att dessa tjejer mer än gärna lekte lekar. Exempel på lekar; Under hökens alla vingar, tunnelkull & banankull.  

Det mest positiva måste nog ha ägt rum i slutet av lektionen, då vi tackade dem och precis skulle säga 'hejdå'. Vi upptäckte att det var en tjej som grät, jag undrade vad det var hon grät för och frågade. Therese upptäckte att det var en till tjej som grät. "Vad har vi gjort?" - tänkte jag. Så kom en förälder fram och sade; "dem ville så gärna fortsätta den roliga träningen".

Två flugor i fem smällar.

Helgen har varit en riktig slappfishelg.. men det är mitt eget fel, då jag de stunder då jag kunde hittat på något.. inte orkade helt enkelt. Men ibland kan det vara nyttigt att bara vara, ta tag i vissa situationer och agera utifrån det man har funderat över. Börja ifrån den grund man skapat.

Men något har jag ju ändå gjort, annars skulle jag klättra på väggarna upp och ned och ned och upp. Jag har spelat två fotbollsmatcher, varav båda var vinst med 6-0. Senaste matchen gjorde jag själv ett gladelikt mål och stack direkt från matchen, med fotbollsfika i magen, till Kevvans match. Jag har även varit med Julia och Tintin. Och självklart har jag tittat Robinson & Talang! 8) Angela åkte ut och jag är INTE glad. Hon var så grym, men uppenbart ett hot för de andra fjollorna som röstade ut henne.

Ibland blir det för svårt.

Jag tänker inte breda ut mina svagheter och få andra att känna något medlidande. Jag behöver varken tröst eller berömmelser, men bara att någon förstår vad det är som händer med mig ibland.
      De dagar då det går käpprätt åt helvete är min svaghet att jag har så otroligt höga krav på mig själv, gott och ont. Jag har svårt att inse de ibland bra saker jag gör eller har gjort, just för att de negativa tar upp allt utrymme i de perioder som anses som svackor. Min svaghet är att jag ska vara bäst på allting och när förväntningarna som jag har inte alltid går i uppfyllelse blir konsekvenserna att jag går ned i djupet.

Men efter regn kommer solsken. Efter att jag har gråtit rejält över de "besvikelser" jag har gjort, enligt mig själv... så tar jag nya tag. Så pass nya tag att jag blir starkare än någonsin, det känner jag. Denna helg har därför varit givande, just för att jag gått igenom denna svacka för hundrande gången.



Det som inte dödar dig, gör dig stark.


Torsdags, uppspel.

Det märks tydligt nu att vi alla endast går och drar oss i väntan på skolavslutning. Inklusive jag själv. Men frågan är egentligen att om jag fick chansen att spola fram tiden, skulle jag göra det? Jag tror att den sista månaden som vi har framför oss kommer att ha sin erbjudan i bagaget. Positivt. Så svaret är nej.

I torsdags åt jag på café med Rachel, i väntan på att vi i gruppen skulle spela upp vår allra sista pjäs tillsammans. När jag väl kom dit, blev jag förvånad över scenens minimala storlek. Men och andra sidan var allt runt omkring mer än fint, så det mesta resulterade till att bli på topp i alla fall. Jag kan gott ta och nämna att det var en utmaning att få spela på en scen där breda rörelser inte finns plats för. Förövrigt så är jag nöjd med min prestation.

I höst går jag inte längre kvar på Calle Flygare. Varför? Jag söker nya utmaningar i hopp om att inte bli för behaglig med situationen. Jag tror att jag har fått ta del av det Calle Flygare har att erbjuda och att jag är redo att ta mig an de teatertimmar som nu i höst väntar. Dessa fyra terminer har varit en klass för sig, tack för allt.


Tisdag,

Dags för träning snart.
Jag känner mig stressad angående teatern, just för att vi ska spela upp på torsdag. Har övat en halvtimme idag, men det som bekymrar mig mest är att ingen har någon som helst aning om var vi ska vara. Jag har hört olika från olika människor.

       Förövrigt längtar jag till sommaren.

Ska det vara svårt?

Jag fruktar enkelhet. Varför? Jo, för att jag anser att det ska vara svårt. Det ska finnas stunder som är svåra att ta sig igenom, för att lära sig någonting utav det. Att kunna ta sig an beslutsamheten om att klara det, och när man väl gör det; känna lyckan och dess resultat. Se aldrig saker och ting som svåra, se det som en utmaning och att du ska klara det.



Lördags. Fotboll från publik

Lördag tenderade till att bli en solig dag då jag steg upp tidigt och njöt av solen, stundtals.. just på grund av det faktum att jag hade glömt mina solglasögon i väskan hemma under de timmar jag var borta. Hur som helst, var jag och tittade på Kevins fotbollsmatch klockan elva. Det var riktigt roligt. Varför det var roligt har att göra med att de framförde ett otroligt grymt spel, som jag aldrig sett tidigare. Fortsätt kämpa Hässelby! PS. dem vann.
              Sedan var det dags att byta ut röda mot blåvita tröjor, efter ett sms från Therese for jag iväg till Spånga IP för att titta på damernas match klockan två. Väl där möttes jag av; Therese, Steffi, Bea, Malin, Jenny, Lovisa, Lotta och Milla. Det tenderade till att bli ett stort gäng som supportade Amelie och Johannas förtjänst hos damerna. PS. dem vann.

Därefter byttes planen ut mot riktigt gräs då vi planerat skulle titta på 93 killarnas match. Gräset var grönt, men solen var utan dess like.. då den hela tiden skulle vara ivägen. Från damernas match fick jag gummikulor, från planen, på ställen där man inte ska ha gummikulor... men annars blev det riktigt mysigt. PS. vann dem?

Med hjälp av moppen kom jag hem och drog i mig en pizza från micron och blev skjutsad till Husby, där Rosanna hade sin tjejmiddag. Jag drog tidigt, men vi hann ändå sjunga singstar och umgås.

På kvällen upptäckte jag att jag blivit en aning brun! Första steket för i år. Yeho.


Fredags, Första båtturen

Igår, fredag, var en dag då jag hann göra massor av saker på en och samma dag. Denna dag gick väldigt effektivt. Jag började dagen med att springa 4,6 km i Grimstaspåret med mamma och Kevin. Nu har springningen blivit som en rutin, så nu finns det inte längre någon tvekan på om jag ska göra det eller inte. Jag bara gör det.
          Därefter åkte vi hem och jag drog i mig en gorbys pizza, lagom till att pappa och morfar var beredd att åka till Lövsta båtklubb och köra i båten. Jag följde med, åkte sedan med båten och hjälpte mormor att städa deras lite större båt. Som sagt; "jag gillar att städa då jag ser resultat, inte att göra det hemma då det redan är rent?" -.-

Därefter åkte jag och morsan till Vällingby City. Jag köpte mig en mössa, hatt och PAPILJOTTER! Jag vill så gärna testa på att ha sådana lockar som Carrie i Sex and The City har, så jag drog en chansning. Jag har ännu inte testat, men vad gör det.

Därefter hämtade jag Kevin från Ted, på moppen. Enligt pappas beordran var jag tvungen att köra på gångväg och i snigelfart. Kevin tog min hjälm och jag fick einstein hjälmen. Väl hemma möttes vi av att Ida, Adam & Anneli hade kommit på besök för att sedan hugga i med kladdkakan, äta grillat, titta på tv och spela Wii. Dagen slutade med att jag tittade på världens sexigaste film; "Cobra" med Sylvester Stallone.




RSS 2.0