Vernissage & Min Morgan

Idag har jag och mamma tagit en sväng förbi Hässelby Slott och spanat in de väldigt många fantasifyllda konstverken i galleristugan, bland annat min gamla mattelärares son Samuel Trygg Wiks väldigt fina pärltavlor. Hans verk kan du finna på www.parltavlor.se om du själv är intresserad. Hursomhelst så blev jag en aning fascinerad, då jag i samma stund ångrar att jag inte tog med morfars kamera som jag fått låna över sportlovet... eftersom det var tillåtet att fotografera.
          Varför det var fascinerande har att göra med olikheten av de alla verken och de olika speciella materialen de använt sig av. Jag gillade mest den oljemålade tavlan med rosa, lila och vitfärgade blommor. Där hade konstnären använt sig av vasstrån i fronten av blommorna som sträckte sig ut och fyllde porträttet med en känsla av lycka.
 
På vägen tillbaka handlade vi på Coop, "ovanligt". Smällde i mig en subway macka med vitlöksdressing, minutrarna efter att jag köpt min Morgan. Jag har aldrig haft ett behov av att köpa godsedjur, men där var han. Han satt alldeles för sig själv och ensam, tittade in i mina grönblåa ögon och sade till mig; "det vore så härligt att upptäcka världen, ta mig härifrån." Jag tog honom i famnen och kunde inte släppa taget om honom. Han fick följa med mig hem för 79 kr. 

 
Morgan på min säng. Välkommen hem Morgan :)


La familia på is.

Igår åkte jag långfärdskridskor och jag kan erkänna att det var roligt att testa något nytt. Jag har aldrig tidigare testat just långfärdskridskor, även fast jag har åkt på isen i mälaren tidigare.
       Det fiffiga med just dessa skridskor är att man inte löper lika stor risk att man ramlar och slår sig i pannan, som får en stor blå bula som konsekvens, tack vare dess större storlek. Ingenting särskilt inträffade (jag klarade mig), trots det faktum att jag dessvärre var tvungen att köra som FAN* för att hinna med brorsans och farsans tempo när jag i själva verket bara ville njuta av det vackra vädret. 
      
Innan vi skulle bege oss av till Norrviken fick jag och mamma vänta en timma på pappa och brorsan, och jag skämtar inte. När den ena gubben hade klätt på sig och var beredd att åka, hade den andra skitungen helt plötsligt satt sig i soffan på övervåningen för att spela Wii (!?)När väl ungen var klar att åka, skulle gubben göra macka för att dämpa kurrandet i magen. När väl båda var klara var jag tvungen att leta rätt på raggsockor, i fem minuter, och under det beloppet hade ungen satt sig upptagen med letandet av kläder med ett pipande gnäll som fick farsan att ryta till med sin lika pipiga röst. Då startade huvudvärken, men slutade när jag smällt i mig en ipren.
  

Väl på kvällen åkte vi hem till Rasmus och hans familj för att kolla på melodifestivalen. E.M.D var faktiskt riktigt grymma!

Kevvan, säker på isen (; 


 

ROMME 2009

Det är alltid lika svårt att börja en mening, för man vet aldrig var man ska börja. Men orden brukar alltid börja strömma ur när jag skriver meningen; var ska jag börja? Så nu säger jag det... var ska jag börja? Förutom det faktum att blingbling dunk dunk musik tärde i öronen på mig i tre timmar på vägen dit, så var det hyfsat roligt i alla fall. Var trött förövrigt, men såg fram emot att sätta igång att åka bräda ännu en gång. (:
        Väl där tog jag kontakt med Jossan, som bestämt. Först offrade jag en pisstund på fiket, även fast jag pissat och dunkats fram och tillbaka i bussens underbara toalett. Sedan for vi upp i sexstols-liften. Jag kan medge att vi åkte med väldigt många olika, vilket var nytt och roligt för i år. Först upptäckte vi backarna ännu en gång och sedan mötte vi Molly och så småningom Alicia, om jag minns i rätt tur och ordning. Vi åkte några åk och fick höra röster från liften ovan som skrek mitt namn. Vi väntade på grabbarna väl nere vid liften. Filip & Sebbe på brädor, Ludde & Markus på skidor. 
        Efter några åk, var det dags för mig och Jossan att käka. In från ytterdörren kom Sofia, Ida & Tintin och hälsade. När min mage hade slutat att kurra, så bestämde vi att ta ett åk tillsammans jag, Sofia & Jossan. Sofia är grym på bräda och hoppar stiligt på guppen, men jag kan erkänna att jag också hade hoppat om vi inte hade varit där med klassen.. då jag helst inte vill bryta ben, nacke eller arm olyckligtvis. Men annars, med familjen, så skiter jag i det mestadels. Konsekvenserna kan jag ta hand om senare. 
        Sedan tog vi flera åk med Jonatan & Axel i de allra brantaste backarna, vilket inte slutade så bra för jonatan.. då vi kunde skåda att han åkte tvärt åt fel håll och såg ut att ramla in i skogen. Kanske gjorde han en mindre variant Rosanna? (: När vi olyckligtvis bara hade någon timma kvar så träffade vi Lotta, Issan, Vickan & Emma. Och jag måste säga att övning i svarta backarna ger tillslut färdighet, eller hur Lotta? 

Förövrigt denna dag måste alla tyckt att jag (blondinjeffe) & blondinjossan varit korkade för de skratt och den 'dåliga' humorn, men jag bryr mig inte ett skvatt. Det var roligt att få dra våra skämt om Jossans "olyckor & incidenter" i backen inför nya människor hela tiden. Dagen slutades med bling bling dunk dunk musik (hiphop) på vägen hem också, men denna gång bestämde jag några låtar.. lyckligtvis. Man kan väl säga att jag i alla fall försökte hänga med i svängarna, tycka till och sjunga med för att impa på killarna 8), även fast alla låtar låter likadant och jag inte kan en enda mening utantill.       

 






    


Buffalo Soldier



Denna låt gör mig lycklig.

Fredag. Bio med juls.

Och så har ännu en fredag passerat, men denna fredag ägnade jag istället tid åt bio tillsammans med Julia J (: 
        Allra mest ville jag, ärligt talat, se "Revoulutionary Road" med historiens mest underbara par; Leonardo Dicaprio & Kate Winslet, men det slutade med att jag erbjöd mig att se "I taket lyser stjärnorna" istället... som jag positivt rekommenderar till alla! Där satt vi båda på biografen i Vällingby, salong två.
      Efter trettiofem minuter hade mängden godis ännu inte tagit slut och jag kunde känna hur en lika stor flod som Nilen, hade samlats av tårar ovanför bröstet. Jag och Julia som är riktiga storgråtare och faller ofta för sorgliga filmer, kunde inte hålla oss och vi såg båda ut som avdaskade häxor (jag) efter filmens slut.  

Hursomhelst, slutade dagen med att vi båda slumrade till på soffan och vaknade upp lagom till Let's Dance utröstning.

Alla hjärtansdag. Överskattat? Bortslösad tid?

Någon som är där för mig, detsamma som jag är där för den. Någon att kunna dela det mesta med. Där det inte alltid ska behöva finnas krav som dans på rosor varje dag, även fast lösningen alltid ska finnas till hands. Det ska inte finnas några krav på att ses varje dag, även fast det alltid ska finnas en vilja. Det ska inte alltid finnas krav på roliga stunder, även fast humorn alltid finns där. Det ska inte finnas några krav, även fast jag har fullt med dem.

"Ska jag behöva lyssna på andras lycka i kärleken,
när jag över allt annat i världen önskar att jag vore i samma situation?" 

my love of my life


GOLD DIGGERS

Det vankades cup i helgen i täby, som slutades med ett efterlängtat guld!



Ronny & Ragge


Skolveckan över, äntligen!

Nu sitter jag här iklädd min mjuka svarta dress och njuter av min ben&jerrys phish food för denna vecka, som uteslutits till att ha blivit snabb vecka. Äntligen är veckan över och denna helg ser ut att bli en hel helg utan plugg! Jag är superglad, förutom det faktum att jag måste plugga lite spanska..
      Snart ska jag iväg till julia L och få lite massage, men innan det så kan jag ta och nämna veckans händelse på tuben denna vecka som jag nästan höll på att glömma bort.

Jag och Julia J satt på tunnelbanan och vi var båda hur trötta som helst. Den ljushåriga tjejen framför oss minns jag namnet på även fast hon inte har någon aning om vem jag är, antar jag, eftersom det var flera år sedan jag var på gymnastiklägret i Sala. Hursomhelst, rusande in med papper och penna i första hugg kom ritmannen. Jag mindes att jag hade sett honom förut. Han satte sig ned framför Julia, tog fram sin röda tusch penna som han alltid har med sig och gjorde ljud till hans rörelser med pennan på det vita pappret.
    Jag kunde se hur tjejen framför oss verkligen stirrade på den trettioåriga mannen bredvid henne och man kunde se hur hon hade samma tanke som vi i huvudet; "vad håller han på med?". För det var inte Monet som handmålade landskap framför oss, det här var mer en helrolig kalle som målade dinousarier. 
    
Men det klart. Alla är är olika på sätt och vis, and thank god for that. 

Ronny & Ragge gör comeback!

Äh fyfasen. Det var riktigt mysigt att umgås med Julia L och Olivia häromdagen, lördagkväll. Vi pratade, vi skrattade. Julia visade sina 'ehm' skills på hur duktigt hon målade med nagellack mina korta trubbiga naglar vinröda. Eller vänta. Var det meningen att du skulle måla innersidan av fingret också? (:
       Sist men inte minst spelade vi in en ny säsong av Ronny & Ragge.. igen. Klockan var väl ungefär runt tiotiden som vi på ren impuls bestämde oss för att blotta våra vita halvnakna bakdelar och spela in en film utomhus.. igen. Jag tänker inte ens nämna hur kallt det var. Hursomhelst, vår superfilmare Jullet spelade in allt med ett nöje antar jag. Dessutom åkte vi ju faktiskt kälke också. Ni vet, sådan där som man puttar på och så sitter man på den och åker i en ring. Jag och julle kom upp i riktig maxfart, olle skrek.  

Hursomhelst är r&r filmen påväg. Denna gång handlade det om ett möte, ett öh bajsmöte?


En mysig fikapaus med Emma.

Mina ögon blev fyrkantiga, efter att ha suttit i två timmar och kollat på lillebrorsans match genom ett rutigt nät i Rissne på lördag förmiddag. Visserligen anade jag ju vad som väntade mig eftersom jag själv tränat fotboll i dem hallarna, men jag kunde inte motstå att hänka med morsan och farsan och kolla på hans två matcher, som dem lyckligtvis vann.
          På eftermiddagen var det tomt hemma efter att alla dragit iväg på hockey, och jag började känna hur rastlösheten började ta sin verkan på mig rejält. Emma, räddaren i nöden på min eftermiddag kom och mötte mig i Vällingby Centrum.. eller CITY, om man nu ska nämna det så och vi gick och handlade lite och hade det mysigt.

Dessutom tog vi en fika och pratade.
Efter några drag med skeden kom jag fram till att det var den godaste kladdkakan jag någonsin smakat och jag föll harmoniskt tillbakalutandes intill stolen och drömde mig bort... nästan.

RSS 2.0