Mer.

Mer kläder på intrång från idag och det är jag så otroligt glad över. En midjekjol, blus, vita byxor och en slapp och hafs tröja från Monki och Weekday. Veckans affärer. En tur i stan med familjen. Eller ja.. tur, Käka, Fika, liten Tur, Käka, Käka, kaffe. Dagen var planerad som så att jag skulle upp klockan åtta på morgonen, och det var jag. Jag for in med tunnelbanan och var framme runt tio, perfekt. Inte lika perfekt när morsan ringde och sa; vi kommer in. Då hade jag ju inte behövt ställa väckarklockan, hasa mig upp och gräma över att jag hade så fasligt ont i magen, så att jag kunde bli klar tills pappa och familjen kom och hämta mig i slussen med båten runt tolv.. för att sedan åka ut och bada. Menmen. Jag vilade hos Nettan tills familjen anlände. 
    
Allt och inget.
Senare på dagen, idag, har jag rullat tummarna. Jag har dåligt samvete över att jag inte har sprungit så mycket som jag egentligen velat. Men och andra sidan är sommarlov till för att kunna slappna av, eller? Jag är i stort sett irriterad över att internet inte fungerar när jag väl har lust att använda det. Jag ska få en ny dator, en stationär hoppas jag på. Nu ska jag fortsätta att packa. Jag har lärt mig att jonglera, men ge mig inte jongleringsbollar kors och tvärs plus en jury. För då kan jag trassla till det, en aning. :D

Åker till Sandviken imorgon. Internet hela veckan? Ingen aning!


mina nya läsglasögon till hösten

Kläder

Idag har jag varit med Greta & Julia K och shoppat, i stan. Det var riktigt länge sen jag var i stan, faktiskt, och jag må säga att jag saknat det! Jag ställde klockan på nio, gjorde mig i ordning och for iväg. Med en femhundring i min ficka köpte jag ett par skor från H&M, en tjockare kort överdragströja från Monki och en till fast grå och en tunnare variant. Mina finaste skor någonsin och nu ska jag bara ha dem då jag vet att jag inte ska springa i gräs, spela fotboll eller bada. Bara i skolan. Okej, bröllop.. helt OK!
       Ska ta cykeln och fara iväg till Julia L nu. Bloggar senare igen.

puss.

Var är mina trosor?

Innan jag sov i husvagnen hos Julia K, så var jag, kevvan, morsan, mormor och morfar i Trosa. Vi shoppade och badade hela dagen. Jättevackert ställe.













En skön dag

Efter morgondoppet från Kungsbryggan, igår, lyckades jag tillslut bli tillräckligt pigg för att kunna bre min och Gretas favorit; knäckebröd, smör och ost. Simpelt, men jävligt gott! Den dagen hoppade vi studsmatta, badade och hann titta en sväng på Harry Potter. Min nya favorit. Jag har beslutat mig för att jag ska börja läsa böckerna, om jag orkar.
       Dagen innan hade jag, Julia & Greta bäddat fint i husvagnen för att sedan kunna slagga där. Jag somnade in runt halv fyra, men innan dess hade jag och Greta hunnit ta en sväng förbi plommon.. -hm, körsbärsträden och gjort oss mätta för natten.


Och åter till Vinsta

Efter flera saltvattenduschar möts jag tillslut av 'vanligt' vatten i min dusch. Jag är hemma. Det är på något sett skönt, men ändå inte.. då jag så väldigt gärna vill vara kvar. 
          De första dagarna på Koster tillbringade jag med morsan, i väntan på att Kevin och pappa skulle komma dit från Gothia. I gassande sol kom tillslut Kevvan och pappa + Ted. Några dagar innan hade även Maria, Måns & Viktor kommit. Ingen sovmorgon dagarna därefter. Klockan åtta slog bollen mot planket, varje morgon. Hursomhelst, efter några dagar var vi femton stycken och vi alla tog en cykeltur. Jag och Lukas på tandem i full fart. Jag visste inte att det kunde så 'jävla fort :-O men kul var det. Efter en förlust, för min del, i minigolf lyckades jag tillslut bli på bättre humör när jag fick en hundring av pappa tillägnat åt.. godis. Timmarna efter att cykeln gått sönder och jag pratat ett seriöst samtal med chefen av Kosters Trädgårdar, angående sommarjobb 2010, så slängde jag mig åter i vattnet. Denna gång hade solen gått i moln och jag i stort sett frös pungen av mig.

Det var länge sedan jag spelade så mycket tecken, men denna gång gjorde vi det. Jag och Lukas, oslagbara. Kassa tecken, men en jädra skicklighet. Tack för kvällar av riktiga glädjeskratt.






Måns - ursöt






Fortfarande kvar

Men herregud. Jag försökte slänga upp en helfräsch bild från några dagar sedan, men internet härifrån gör det väldigt svårt. Har inte lust att sitta vid datorn just nu. Ska snart skrämma kevvan och teddan i deras nya tält på verandan. Dem har idag kommit hem från Gothia. Imorgon kommer Lukas & Lovisa och det ska bli väldigt skönt att få prata med några i min egen ålder.
       Förövrigt har jag solat mig helbrun från idag och badat med min nya badmadrass, just eftersom jag tog sönder den gamla. Har tagit massor med foton på min söta lillkusse, men även på den vackra naturen runt omkring. Ska se till att lägga in någon, när internet slutar lagga :-O

puss.

Och visst fick jag internet

Nu är jag här. Efter flera månaders väntan så är jag äntligen tillbaka på den enda platsen som jag beundrar framför allt annat i världen. Efter flera månader inlåst i skolans korridorer i väntan på att den 'sköna' helgen kommer, som ändå består till en del av plugg. Det är svårt att uttrycka mina enorma känslor för denna plats, men jag kan inte undgå det faktum att jag känner mig fri. Det är som om jag själv med mitt blonda hår får chans att andas. Bereda plats för en djupandning, samla upp mod till de kommande månaderna för att därefter hålla andan, igen. Men nu är jag här. Jag försöker inte verka bättre än någon annan genom att skryta om min stora kärlek till Koster. Men här finns faktiskt allt jag bara kan drömma om. 
        Jag älskar att ha dagen framför mig och inte ha någonting alls planerat här. Jag tar mig ned från de gråa bergen fyllda av blommor och växter, sätter mig stadigt i min blåa segelbåt. Startar och kör iväg. När jag med handen på ratten möts av en underbar utsikt, kan jag inte undgå att spana in de norska lyxbåtarna som svävandes kör förbi. Och jag undrar hela tiden om dem, med toalett, urskön säng och kök, eller jag på min sketna båt, med segeltillbehör och närheten till vatten.. har det bättre?
       Därefter kommer jag tillbaka, men innan dess har jag hoppat från farfars större båt ned i vattnet ett par gången. Hursomhelst så går uppför de gråa bergen fyllda av blommor och växter och stannar då jag tillslut möts av ett stort gult hus tätt intill den svenska flaggan. Idag byggde jag och Kevvan en drake, vilket tenderade till att bli hur fascinerande som helst. Imorgon skulle jag vilja måla min urgamla koja ny igen.

Och allt gör jag med en vit klänning med bikini som underkläder, som förra året blev gjord till att ha på Koster, ett par gummistövlar, och mina Buddy Holly solglasögon. Jag ler inombords, det gör jag.




Om du någon gång får chansen att åka till Koster, då ska du ta den chansen.


Julias födelsedag!

Denna dag har varit tillägnad åt Julia, just för att det är hennes födelsedag. Efter fem minuters båtfärd på vågorna, i blåst, stod jag tillslut på bryggan.. dyblöt. Ska jag vara ärlig, så önskade jag att jag hade blivit ännu mer blöt just för skojs skull. Hursomhelst, sjöng jag en snabb sång och skickade henne födelsedagspresenten; Ben & Jerrys phish food. Därefter käkade vi sushi, och tro mig.. jag har blivit förälskad.
      Lite studsmatta och umgänge plus båt på det, och dagen blev mer än lyckad.

Morgonen började med att jag storstädade hela rummet, runt elva och hann bli klar med packningen på en kvart. Nu jäklar, nu smäller jag i mig lite kexchoklad, kryper upp i soffan och sätter på en film. Imorgon vankas västkustens egna Koster.


Changeling

Jag såg filmen Changeling - Angelina Jolie, med Julia L, några timmar efter att vi och morsan åkt till Barkarby i hopp om att hitta ett par gummistövlar till Koster. Nu har jag äntligen ett par egna gummistövlar! Och imorgon åker jag till Koster.
      Hursomhelst vill jag bara säga att filmen var väldigt bra och jag skulle gärna vilja se den igen, även fast vi redan återlämnat den hyrda filmen.

Runt småtimmarna, då jag och kevvan cyklade till
Statoil för att köpa glass, möttes vi av denna sötnos.

Smoothie dag!

Efter några veckor utan Olivia lyckades jag tillslut sakna henne, väldigt mycket! Runt lunchtid, i onsdags, knackade hon på. Innan det hade jag ägnat någon timma åt mitt nya beroendespel; Rollercoaster. Jag står fast vid att när man väl har börjat, går det inte att sluta. Hursomhelst så resulterade dagen till att bli en egen Ronny & Ragge dag och det är jag glad över! Efter att jag njutit av vår egna underbara hallonsmoothie, så gick vi ned till Ica i hopp om att hitta nya ingridienser till en eventuell ny drink. Jag måste bara få berätta att trots denna avskyvärda blandning vars innehåll var; drottningsylt, proviva, fruktyoughurt, socker, mjölk, glass och hallon/blåbär så lyckades det resultera till att bli en drink jag bara kunnat få drömma om. Denna drink måste ni alla testa.
        Därefter spelade vi en ny ronny & ragge film, i samband med vår egna lilla picknick i parken två minuter ifrån mitt hus. Jag åt sushi och lyckades tillslut gilla det. Första gången är det äckligt, andra är det sådär och tredje gången; ja då älskar man det! Olle åt tonfisksallad.


Frukost?

Idag har jag varit väldigt väldigt seg. Jag har i och för sig bäddat min säng, men förövrigt är det inte mycket som har hänt idag. Jag kollade nyss igenom alla bilder från NO-lektionerna, genom tiderna i högstadiet, som vi fick på skolavslutningen från Pia. Jag kommer att sakna klassen. Inte själva klassen i helhet, men klassens stunder.
      Hursomhelst, har jag nyss skrattat högt för mig själv. Jag har inte ätit så mycket till frukost, så jag tänkte; "Hm, vad gott med nykokta ägg!" Vattnet har nu stått på i en timma och tio minuter. MEN VAFAN. Har jag satt på spisen? Oj det glömde jag..

En timma och en kvart





"Man kan inte leva sitt liv i det förflutna, men man kan alltid ta hjälp av sitt förflutna
                 i hopp om en lyckad fortsättning framåt."

-

GLÖM INTE, PRISON BREAK IDAG 22.00!

Tack moppen!

Idag har varit en dag då allt har gått på räls, och det känns skönt att kunna säga det. Det enda jag saknat idag är det fina vädret vid vissa tillfällen, som tillexempel nu.. då jag istället för inomhus hade suttit ute, på den nymålade verandan i vårt nyinköpta och jättevackra fåtölj-och soff set från Plantagen från gårdagen, bland de vita soffkuddarna med datorn i knäet. 
        Gårdagen tenderade till att bli en slappfisdag. Springa & köra styrka var bara en av de saker som jag sköt upp. Jag gick och strosade med hela familjen i Barkarby, därav inköpandet av Plantagen möbler. Väl hemma tog jag moppen och gick en tur i skogen, istället. Väldigt soft, tills myggen kom.. visste ni att dem tränger igenom tjockt jeanstyg? :-O Nej, inte jag heller. 

Hursomhelst, dagen började med att jag halv tio for upp ur sängen, käkade frukost, borstade tänderna och tillslut var iväg på moppen, i riktning Grimsta spåret. Idag skulle jag springa, men dessvärre blev det en runda vars stolthet efteråt inte fanns till hands. Det blev 2,5 km, uteslutat efter lathet och min underbara kondition.
          Hemma. Jag käkade Pauluns flingor och duschade. Inom beloppet av fyrtiofem minuter var jag på moppen igen. Riktning Åkermyntan. Jag hittade en jättefin almanacka som jag hoppats på att hitta, dessvärre hade jag inte pengar. Väl hemma hann jag se en halvtimma av familjens hyrda "Wallander - Hämnden" innan jag for iväg på moppen. Riktning Vällingby City. Nu skulle jag se "The proposal" på bio, med Julia K. Var den bra? Ja absolut. Däremot var mina förväntningar så höga angående filmen, att de blev mer eller mindre svåra att uppfylla. Men absolut var det en film som man bara måste se någon gång!

Därefter skyndade jag mig på moppen. Riktning Nälsta. Jag hjälpte morsan med att städa häcken av mig och sket i det faktum att jag knappt kunde andas i grusröken. Inkasserat 300:-. Shit, Monopolspelandet börjar ta sig an inpå livet..
      
        

En tur i natur







"Jag avskyr när vissa säger; om jag faller.. tar du emot mig då?
Själv så kommer jag att falla, jag kommer att ta mig an smärtan för tillfället och resa mig upp. På egen hand."


Allt och inget

Michael Jacksons låt Billie Jean har fallit precis framför mig och jag lyssnar nu på den oavbrutet, högsta volym. Jag har varit ute på sjön och åkt båt idag med familjen. Vi tog en snabb tur till drottningholm, för att spela minigolf. Alla fyra med en klubba i handen och boll, förutom Kevin som blev jävligt förbannad att han sköt iväg den. Men det är ju hans problem. Ska jag vara ärlig så var mitt humör inte på topp under spelandet, jag satsade mer på att göra det surt för Kevins spelande.. just för att det gick åt helvete för mig. Jag kom sist, jag brukar vara bäst. Det sved rikligt.
          Med riesen i min mun, sitter jag här och planerar för morgondagen. Jag har nyss fått ett ryck och målat hela altanstaketet med simpel oljefärg, för finast utseende. Innan det körde jag styrka i fyrtio min. Jag brukar vara rastlös, men nu är jag för mycket. Imorgon ska jag springa 4,6 km och köra styrka med morsan hela förmiddagen. 

Snart kommer Julia och vi ska väl spela monopol. Men jag vill ut och cykla? Jag ska fråga henne. 
Vad har jag gjort förövrigt, som egentligen ingen bryr sig om att läsa? Jag har satt upp Södra Latin katalogen på min hylla och jag kan inte rå för att bjuda på ett leende varje gång jag ser den.
 
     


Hemligheten med Coops skor

Väl hemma var jag runt halv nio och tio i nio var jag, mamma & Kezooo på cyklar påväg till coop, i spöregn. Vi gick och strosade tills affären stängde, 22.00. Innan dess hade jag hunnit bli lite småkär i ett par skor. Man hade kunnat skippa den glittriga linjen längs skons ytter- och innersida, men förutom det så satt dem så förvånansvärt bra.
         Hemligheten med Coops skor är att man finner dem bästa, under ytan av alla hundratals mängder tant- och fula skor, om man letar tillräckligt länge. För tillslut så finns det ett par skor som man billigt och snyggt tar med sig hem.


Gålö

En timma, en och en halv, från hemmet och där någonstans ligger Gålö. Jag, Julia, julias mormor, mamma & lillebrorsa på camping i världens minsta, men mysigaste, husvagn! Fett med bränna och bad, här kommer lite bilder. Tack för dessa dagar. (:


Världens sötaste husvagn!

Tisdags, jag vann!

Just nu sitter jag och lyssnar på 106,7 på radion, för hundrande gången den här veckan. Jag har tagit det som en vana att jag efter frukosten klockan tio, sätter på i radion samtidigt som jag går och plockar och småstädar hemma.. i väntan på att dagen ska komma igång. Jag älskar sommarlov!
       Dagen igår började med att jag & Julia L for iväg till Vällingby city och mötte Malin, för att sedan bli väldigt avundsjuka över hennes köpande av ett par skitsnygga och dyra skor! Efter det, rasade timmarna och klockan var tillslut halv fem, då vi sittandes på macken (donken) åt våra cheeseburgare. Riktigt gott och riktigt länge sen det var jag åt på macken, känns det som.

Klockan sex skiljdes vi åt för att checka läget hemma. Eftersom vi är grannar, var det lätt att ses igen efter tjugo minuter för att damma av den gamla sparkcykeln och ta en tripp till Björnboda. Jag kände mig som ett barn igen, då jag befann mig på sparkcykeln. Jag har tappat känslan på sparken, just med balansen och inte visste jag att det skulle bli så jobbigt efter ett tag. Hursomhelst, väl där köpte jag en tidning som medföljder filmen; "ps I love you". Den var riktigt bra och sorglig. Vi såg den senare på kvällen, innan vi spelade Monopol runt tolvbläcket. JAG VANN! ÄNTLIGEN!

Men innan det hann vi åka med farsan, Ted, Kevvan & Limpan och ta ett kvällsdopp på kanan.


RSS 2.0