Jag är slutkörd.

Idag maxade jag gränserna, totalt. Detta tack vare morfars förtjänst, då han pushade mig till max. Jag traskade idag upp klockan halv nio och vaknade raskt till av att telefonen ringde, åt frukost och inom beloppet av tjugo minuter hade jag träningskläder på mig. Idag skulle jag ut och springa i spåret. Dessvärre fanns det ingen jävel att springa med, eftersom morsan skulle till Kista och shoppa.
      Räddaren i nöden? Jo, morfar. Anledningen till varför jag vill ha någon att springa med är för att det helt plötsligt kan dyka upp i den mörka skogen underliga människor. De går i halvtakt och man kan nästan börja undra över vad de gör där, eftersom den 'träning' de utför inte ser ut att ge något.

Hursomhelst, så sprang jag 4,6 km med fart och denna gång sprang jag i alla uppförsbackar. När jag efter första varvet kom fram fick jag en tid på 12,25 minuter på 2,3 km och hade en puls på 210. Nästa varv; en minut söligare och en puls på 220. Jag var svimfärdig, men gav inte upp. Morfar pushade och jag var nöjd efter de fem intervallöpningar jag, efter löpningen, gjorde i trettio meters brant uppförsbacke. Tack morfar för den absolut givande träningen!

Jag har köpt en klänning!

I fredags slutade klass 9b klockan ett. Väldigt skönt! Det firade jag och Julia med att åka till Vällingby och låta mig själv inköpa den otroligt söta blommiga klänningen, som finns på Gina Tricot. Efter det inköpet åkte vi tillbaka till stan (!) för att Julia själv inte fann den klänningen hon hade tänkt köpa, på affären i Vällingby.
      Vi åt sedan på tacobar på Hötorget. Riktigt gott!

Min blivande position?

Jag har de senaste veckorna visat tendens på att jag vill och passar för att spela på topp, på fotbollen. Och efter mina två mål i första halvlek på division 2 matchen i tisdags är min plats mer än given, vilket jag hoppas på och det ser ut som så. Det är riktigt roligt nu.

Ibland kan det vara så att alla människor ibland behöver en förändring, för att visa de bästa sidorna av sig själv. Jag tror mycket på förändringar i ett lag för att man inte ska fastna i en och samma struktur. Genom att genomgå en förändring vill jag se till att förändringen var värd att göra, och på så sätt göra ännu bättre ifrån mig.

Idag hade jag ingen teater. Vi sparar krafterna till uppspelet, som äger rum på en profissionell scen i kant med Odenplan, på torsdag om tre veckor. Denna ledighet gjorde att jag idag kunde vara med på löpningen idag på fotbollen, men det var inställt. Nu är jag hyper, ska gå ut och springa en sväng.

Ursäkta för den dåliga uppdateringen.

I tisdags.

Igår var en mysig dag då jag och olivia satte oss ned på en nybyggd parkbänk i ripvidet, en solig dag efter skolan. Jag var tvungen att plugga på mitt teatermanus och olle hjälpte mig att spela motpartnern. Nästa vecka är teaterpremiären. Jag vet faktiskt ännu inte om vi ska vara på en finare och större scen eller den hos calle flygare.


Varför?

Vet du vad jag saknar?
Jag vet inte hur otroligt lycklig jag skulle bli om jag kunde bli tolv igen och få samma förfrågan, dag ut och dag in under beloppet av flera år. Frågan lyder; vill du hänga med ut och spela bandy? Denna fråga kunde ställas av vem som helst i grannområdet. Alla var killar förstås, inklusive min bror. Det var dennis, johan och linus m.fl.
          Ännu idag, när jag inför alla anses ha vuxit ifrån dem, kan jag skåda utifrån fönstret på tredje våningen tre samma killar med fler nya killar från området som spelar bandy. Med röda bandymål och utrustning. På liv eller död. Inlines eller inte, spelar ingen roll. Det är fortfarande gemensamheten och spelet jag saknar. Jag var hyfsat duktig, det var ingen som påstod något annat. Men just att om kvällarna prioritera det istället för att vara med andra tjejkompisar och sola.

Jag vill spela och dela det roliga med andra som gillar det också. Jag vill vara där och släppa taget om sin ålder och bara vara. Jag tror säkert att jag någon gång i sommar kommer pallra på mig inlines och spela med dem, inklusive brorsan, och kanske farsan. Men det är inte det. Det är så svårt att förklara. Men jag tror att jag vill vara liten igen.

Min träningsvecka!

Måndag - fotbollsträning
Tisdag - fyrtio minuters styrka för alla kroppens delar
Onsdag - fotbollsträning
Torsdag - Löpning 4,6 km i Grimstaspåret
Fredag -
Lördag -
Söndag - Löpning 4,6 km i Grimstaspåret
----
Måndag - kommande fotbollsmatch, stora mossen

.


Ännu mer på landet.

Varför jag tog bussen klockan nio, har nog att göra med att familjen så JätteGärna ville åka iväg tidigt till mina kusiner, på Singö. Sittandes på donken klockan tio med en mctoast och pannkaka i magen, så mötte jag farsan och kevin.
     Därefter möttes vi av ett hallåhej' av lillkusinen och storkusinen med dess familj när vi efter två timmar var framme. Tyvärr var inte Emelie där, men det lyckades bli bra ändå! Jag och farsan fick en biltur genom Hallstavik, precis lagom till inköpandet av mashmallows och godis på Ica. Sedan besökte vi en speedwaybana, jävligt coolt, och en bmxbana i högre klass. Vi grillade sedan, lagom till att Louise hade kommit, mashmallows och käkade.







På landet.

Igår satt jag på morgonen klockan nio på bussen hem från Svartsjö, där Julia bor. Hon var hundvakt, vilket förklarar varför jag under natten sov med två chihuahuar' under täcket. Men det var himla mysigt. Förutom det faktum att jag torkade upp, ett lite finare ord; avföring* på sovrumsgolvet på morgonen och raskt öppnade fönstret på vid gavel. Efter det var jag jättepigg och suckade när jag insåg att klockan var som den var. Sex.

På vägen dit och på vägen hem kunde jag inte känna den minsta rastlöshet på bussens fyrtio minuter genom Ekerö. Jag tror det har att göra med att jag trivs så väl att titta ut genom bussens alla fönster och skåda; landet!


Nu.


Sol.

Igår solade jag med Olivia och Julia Landqvist. Resten av timmarna efter att Olle åkt till stan, så cyklade vi till klockan fem. Vi åt glass och riktigt njöt av solen. Senare på dagen åkte jag till vällingby och köpte en mascara, i nöd. Därefter hade jag fotbollsträning, en riktig rolig träning!
        På vägen hem från Vällingby vurpade jag med moppen, på en jävla grushög. Jag grät i en hel timma när jag var hemma. Över såret på hela höger ben? Nej. Över mina mörkbruna chinos! :(

Idag har jag än så länge tvingats med av brorsan att titta på han och en kompis koja, som dessvärre inte ännu var färdigbyggd. Kunde inte motstå att ta tag i några pinnar, granar och buskar och hjälpa till. Jag kände mig som liten igen, riktigt liten. Jag minns att jag och min granne Johanna byggde tusentals kojor, överallt. Vi var riktigt duktiga och jag saknar de tiderna.


Benjamin Button's - den rankar filmlistan

Jag har aldrig aldrig gråtit så mycket för en film. Man ska aldrig säga aldrig, men nämner man det två gånger.. vilket är tillräckligt. Så stämmer det. Filmen var otroligt bra, och alla ni som säger att ni har sett den och uttrycker er negativt.. jag förstår mig inte på er. Ta inte illa upp :).
      Det som gjorde den sorglig är nog tanken av att man tillslut vet att åldersskillnaden kommer vara för stor nog, som ett hinder, för dem att vara tillsammans. Eftersom Benjamin själv föddes gammal och dör ung.

Jag såg filmen med Julia Jansson och vi båda grät floder, sittandes på Sergels en av flera biografer. Det var väldigt länge sedan jag valde Sergel före Vällingby centrums biografer, så det resulterade till att bli mer än mysigt. Se Benjamin Button's otroliga liv, för min skull! Den rankar mina filmlistor, även fast ingen film någonsin kommer att slå ut Titanic.   


Cykeltur.

Igår tog jag och Julle en cykeltur till coop och köpte godis. Det var tungt för mig på hemresan, för julle väger ton (a). Senare på kvällen kom Olle och vi slappade till robinson... eller ja, i alla fall jag.


FÖRSTA MOPPETUREN

Yehooooooooo. Nu jävlar. Nu drar jag igång, avslutar mina promenader samt onödiga gångavstånd och ersätter alla ting med moppen. Våren är efterlängtad och värmen gör mig riktigt glad.


Inte världens finaste kanske, men jag är glad över att den rullar och att jag kan ta mig fram på den. 8)
Morsan har vägrat tankarna om moppe i alla år för min del,
men jag och farsan köpte den på impuls. Jag är mycket nöjd över att ha den än ingen alls. Right?

I tisdags. På Södra med Julia.

Natten till onsdagen från tisdagen.. sov jag gott. Varför jag sov gott har att göra med det faktum att jag och Julia Janson hade spenderat en helkväll på café (i fyra timmar) och tittat på ettornas uppspel av olika gestaltningar, på Södra Latin.

Jag har aldrig suttit på ett café så länge, i hela mitt liv. Mina ben var så hyperaktiva att jag inte tvekade alls på att jag skulle kunnat springa en mil. Men det var mysigt, vilket var huvudsaken. Första timmen var Lotta & Ludde där och satt med oss. Dem är så otroligt söta tillsammans. De andra timmarna pratade vi om allt och inget. 
        Tillslut kom två glada, hyperaktiva och förväntansfulla tjejer i regnväder fram till gymnasiet lagom till klockan åtta. Det fanns ingen tvekan på att pjäsen inte skulle vara bra, men jag trodde aldrig att den skulle vara så där bra som den efter 80 min resulterade till. Jag var riktigt lycklig, då jag i all hast ville ta mig igenom den fullsatta publiken och ta mig in på scen, på egen bekostnad. Men jag vet i alla lägen att jag får vänta till höst, då jag har chansen att få vara en del av det. I slutändan hälsade jag på Agnes.. som fick mig från första början att vilja titta på pjäsen. Hon är grym.

För er som är mer detaljerat intresserade över vad just Södra Latins första årselever sysslade med denna kväll, så kan jag berätta det. En grupp på tio personer gestaltade en pjäs ur samhällets perspektiv på livet, utan ord ena delen på fyrtio minuter. Den andra delen följdes av repliker, men fortfarande samma klang som den första, och hade perspektiv på samhällets tjänster och krav nuförtiden. Som sagt kunde en replik vara; kan du skura golvet? Därför att jag, eh, hinner inte.. jag ska åka till Ryssland och gifta mig.


steniga lövsta med minnen (:  en vacker vårkväll.


En riktig bal.

Ja. Idag har matteusskolans äldsta elever, vi, dansat i tron om att göra bra ifrån oss på niornas fest(?) imorgon. Ska jag vara ärlig så kan jag erkänna att det var roligt idag, förutom det faktum att jag blev hur yr som helst under buggen. Förstår inte varför, men jag var tvungen att ursäkta mig för snurreriet inför dem som försökte att få hela dansen att bli lyckad.
        Men diskuterar jag om niornas fest, finns det nog inget att tillägga. Förutom, att vi nog alla önskar att det skulle kunna bli en bal som går an på Riktigt. När jag menar på riktigt, då menar jag OC. Inte Matteusskolans fest för nior.



RSS 2.0