Snuvig bambi på hal is.

Förutom det faktum att jag är inne i en period då jag håller på att nysa hjärnan av mig och har en pilbåge i halsen, kan jag ta och medge att mitt snubblande idag på isen med klassen var minst sagt roande. Men, hallå. Olyckor händer, inte sant? Jag var ju inte en begåvning själv men jag fick lite hjälp på traven med snubblandet av mina 'ascoola' nya skridskor, host Mackan? Men sånt händer, såklart! Jag får nöja mig med att min bula på pannan faktiskt minskat och Vi kan alla ta och skylla på att farsan min har slipat dem, dagen innan, fel.. om det känns lättare. Hursomhelst var det roligt att testa mina kunskaper på isen, om man nu ska kalla det så. 

Dagen slutade med att jag tappade mitt sminkbortagningsmedel snett ner i toaletten. Den gled från handfat till en lägre hylla och ner i toan. Typiskt. Detta var två timmar efter en muffins på mcdonalds i Bromma med Julia. Jag har brutit mitt löfte denna vecka, jag har ätit två muffins.. vilket är väldigt svårt att motstå. Men och andra sidan ska man ju få unna sig något någon gång. Vi lever ju bara en gång. Eller?


OC. Marissa Cooper

Jag har nyligen skakat av mig mina sista tårar med hjälp av sista avsnittet i säsong 3, OC. I fyrtiofem minuter har jag lyckats med att väldigt enkelt gråta. Det är något speciellt med just detta avsnitt då det i ärlighetens namn känns som om jag för en gångs skull, just med detta avsnitt, kan tänka på något annat än mitt eget. Att det faktiskt finns andra saker som vilar runt hörnet, som är långt ifrån de lilla problem som jag själv stakar mig över idag. 
         Okej. Jag vet. Det är en serie, men vore det på riktigt skulle jag ta mig dit och träffa Marissa.
Nu efteråt känner jag mig en aning uppfriskad, men med dunder huvudverk. Så det passar nog bra att endast gå och lägga sig, eftersom jag ska upp tjugo i sex imorgon.

Kände bara att jag för en gångs skull ville tala om att jag är ledsen över Marissa, att hon inte finns mer.
Men det finfina med tv-program och säsonger är att man alltid kan släppa taget om allt annat och dra sig in i en bedårande värld, som man aldrig har kunnat hysa en aning över att den finns.




Min nyttiga frukost hädanefter.

Nu hädanefter blir det hårdkörning på förbjuda godis och snacks -fronten. Nu hädanefter från och med måndag morgon får jag ta och längta till fredag , varje vecka, då det blir dags att äta chips och samt njuta av Ben & Jerrys någon lördag. Det kanske låter enkelt, och det är det faktiskt.. men jag ska också börja min styrketräningsperiod från och med 26/1 (imorgon) som drar ner det lilla roliga i mitt löfte till botten.
     150 situps, 20 minuter på träningscykeln och 60 drag med 3-kilos hantlarna. Självklart har jag en minuts paus mellan var tjugonde drag, vilket enligt tester visar sig ska vara bättre än att jobba för många minuter i sträck och för att det blir mindre jobbigt då.
      Min motivation är att mina armar har visat sig bli taniga på sistone och jag vill kunna se bevis, hädanefter, på att det inte stämmer. Jag vill också kämpa mot mitt mål att få de otroligt efterlängtade magrutorna på magen innan sommarsäsongen tar sig an. Jag pushar på men ser absolut till att äta och vila också, vilket är mycket viktigt för att orka med dagen.



            Makrill - en illamående måltid, men nyttigt val i vardagen.

födelsedag och släkten.

Tja.
Min bror är nu elva år och är en stor kille, om man nu ska nämna det traditionellt. Det firade jag med fyra timmars läsning om alla världens problem, SO, men lyckligtvis var jag ju som sagt tvungen att ägna några timmar åt släkten och min brorsa.. vilket var väldigt tur för annars hade jag nog storknat i all hast med läsningen. Mina ögon hade säkert blivit fyrkantiga och fyllda med gegga, jag hade fått kramp i mina livlösa ben och hade behövt färdas till sjukhus och behövt gå på kryckor hädanefter som Rosanna (: .. men lyckligtvis hindrades jag, med läxläsningen, av att släkten kom på besök. Mormor & morfar hördes på långa vägar då deras 'hip hip hurra' -sång inledes i dörröppningen, farmor kom tidigare.
           Jag fick snabbt som attan kasta på mig ett lager foundation och slå på mitt ''dunderhuvudverk på morgonen-leende" och äta tårta innan jag återgick till världens 'intressanta' problem. 
           
Hursomhelst tillbringade jag kvällen med brorsans mycket roliga nya Mario fotboll spel på Wii!
Jag rekommenderar det till alla som förövrigt gillar Super Mario och fotbollsspel. Så medan jag var fullt inne i mitt spelande var födelsebarnet själv hos en kompis med sina nya jeans som han fått av mig och förutom att mammas kompis lärde mig en massa otroliga fakta om problemen i världen, tack, så tenderade kvällen till att bli egentligen väldigt händelselös för min del. 

     


I NÖD OCH LUST

                                

Ett vansinnigt citat. ;D

Denna fråga kan nästan driva mig till vansinne. Egentligen kräver jag inget svar på tal, men det känns härligt att dela mina funderingar med andra. 
       När jag äntligen väntat in tiden på tunnelbanan och låtit alla gå av på fridhemsplan, så är tunnelbanan därefter tretiden så gott som ledig och njuter därför av att ta upp mina fötter på sätet. Det händer att jag har en tidning att ha fötterna på, med respekt för andras rena arslen som sedan kommer att sitta där. Om det sedan kommer en tant, eventuellt gubbe obv. som vill sitta ned på en plats, så förstår jag det gott och väl. Tro mig.
         Men måste den finförnäma kärringen sätta sig på just den platsen som just jag har mina fötter på, när hon har tjugotal andra lediga säten att sitta på?

Torsdag. Veckans händelse på tuben.

I onsdags kan jag ta och meddela att jag omedvetet drog mig in i en konversation, med en utländsk medelålderskvinna, som aldrig verkade ha något slut. Nu i efterhand kan jag erkänna att det var ganska härligt att få prata av sig en aning på tunnelbanan också.
    Det började med att jag nästan hela resan suckade över min besvikelse att jag hade glömt headsetet hemma och var rent utav uttråkad på tunnelbanan. Det kan ha hänt att jag greppat tag i en metrotidning och börjat läsa för allmänbildningens skull, men dessvärre var det ingenting som intresserade mig.
     Tyst som jag var hörde jag någon tilltala mig. Jag hörde någon i all hast flämta ut ur munnen en massa ord, men jag uppfattade endast det ena ordet; sportsko. Överraskad som jag var, vände jag mig om och hon, med sitt långa svarta hår, fortsatte att babbla. Det var lite otydligt det hon sa, men hon avslutade varje mening med sportsko.

Hon frågade hur mycket dem kostade och var jag köpt dem och jag svarade artigt, första gången. Resten av de hundra frågorna hon ställde mig angående mina enligt henne ursnygga, smidiga, gymnastikinspirerade samt balett, vardagliga, löpnings -skor.. slutade med att mina svar tillbaka inte blev lika artiga längre. Efter att hon visat mig sina sportskor som hon köpt under dagen på Lidl, kände jag hur jag mer än gärna bara ville vända mitt blonda huvud åt sidan och somna in. Jag såg hur gräset blev grönare på andra sidan fönstret och lockelsen att gå av var stor, men och andra sidan är det ju inte alltid man upplever en konversation med vem som helst i 20 minuter.. så jag satte kvar för skojs skull i hopp om att hon skulle sluta prata någon gång i alla fall. 

En sak fick jag klart för mig; och det är att jag faktiskt inte visste att Lidl säljer skor också. BANNEMEJ, vilket kap ! 

En timma i hockeyhallen med Linnea.

Om jag ska nämna ett ord för vistelsen med Linnea, så säger jag äntligen! (: 
    Timmarna innan hade jag stått i hockey cafeterian och sålt delicatobollar, som jag den här gången lovat mig själv att motstå ifrån. Men det är inte lätt, ska gudarna veta. Att mötas av dussintals godissorter, delicatobollar, masariner, glass och varm toast gör att det hysteriskt, sakta men säkert börjar vattnas i mun och att man känner suget i magen som säger; KOM IGEN. TA MASARINEN, TA HUBBABUBBAN! 
      Hursomhelst, den här gången var det stressigt då jag snabbt som tusan skulle göra det alla femton köpare ville ha och det slutade med att jag i värsta fall fick ta hjälp av miniräknaren åt de gånger som var mest tidskrävande. Sen vill jag helst inte medge det faktum att den elektriska grillen avverkade stora rykmoln i hela rummet helt plötsligt samtidigt som jag var i full gång med varmkorven. Jag vädrade, samtidigt som jag insåg att micron är riktigt usel på att värma upp stenfrusna grillkorvar och räddades av att ismaskinen på isen gått sönder, tjugo minuter efter rökexplosionen. Det var precis till det ögonblick då det var tänkt att Linnea skulle spela räddaren i nöden och hjälpa mig med alla redskap och de delvis muskulösa 'gaino max' -beroende hockeygrabbarnas krävande. 
     Under beloppet av tjugo minuter hade hela hallen tömts av människor och det var släckt runtomkring. Så frågan är som lyder; vad gör man i en ishockeyhall som är nedsläkt och tom? Jo, man går nedför trappan, traskar in på isen och drömmer sig bort att man spelar i NHL, ruskar till håret och skriker; nu kör vi!


    
   

En kväll med Julia Janson'

Efter noga planering flera dagar innan så föll det äntligen på plats, Julia skulle sova över hos mig. Hon knackade på min vita dörr runt middagstid och var nära på att få hemmanyckeln i huvudet. Jag bad henne öppna, jag hade ju ansträngt mig hela dagen åt att ligga på soffan och kolla på MTV och var mindre än förtjust att gå ned en trappa.
      Överraskad och mycket glad blev jag när Julia började spela upp den låt som spelas i 'felix vardag' -reklamerna, därför att jag då helt säkert hädanefter kan få njuta av den hur mycket jag vill genom att själv ha den på mobilen. Jag älskar den och jag antar att vi båda blev sugna på att shaka' loss lite. Så vi bestämde oss för att slå våra kloka huvuden samman och köra igång en egenproducerad dans till låten. 
     Det blev en mer seriös hippiedans, med brillor och huva. Sedan kom idén om att göra en dans som var raka motsatsen; alltså en mer fjortis inspirerad låt med korta tröjor, nätstrumpbyxor, rosa läppstift och fjortissträck med mascaran på våra rödrosiga ansträngda kinder. Det var roligt. (;


Strumpor, ett riktigt reapris'

Just det. Med endast tankar åt att få ihop en hyfsad text om gårdagen så höll jag på att glömma mina två par färgglada strumpor som jag köpte idag. Det var inte illa pinkat när jag traskade segt in i en 'allt i allo' -butik och fann sådana där strumpor som jag faktiskt alltid velat ha, för ett pris på tio kr för två par. Otroligt. Strumporna är lite högre än de flesta andra vanliga strumpor och räcker upp till knäna om jag drar i dem lite extra, men det speciella är ju att de ser ut som fingervantar fast anpassad för tårna. 
    Ett bra köp för både mig, morsan och brorsan. Farsan var dessvärre inte så intresserad mer än att börja dra sig hemåt. Promenaden påvägen hem, i solskenet, från Hässelby Gård gick ut på att höra brorsans tjat om att göra en pilbåge. Jag letade fram några pinnar för att få tyst på ungen, men det slutade med att pinnarna gick sönder och jag trampade i en hög hundhår?  

Mina supersöta strumpor, dessvärre inte så sköna som jag trodde.
  

En kväll med Julia Landqvist

Igår kväll kan jag gott ta och nämna att jag var hemma hos Julia. Förutom att vi njöt av chipsen som jag tagit hemifrån, utan att säga till pappa som sedan visat sig bli *förbannad*, så tittade vi även på Let's Dance. Och jag måste säga att jag aldrig tidigare varit så förtjust i att följa detta program, men nu är det verkligen roligt att följa! Men det kanske beror på att Sveriges underbaraste Nicke medverkar och har tagit över efter Mojje, stackarn. Jag kan också erkänna att jag vill ha blondinbella med i programmet så långt det varar. Om jag fick välja tre finalister, oberoende egentligen på hur duktiga dem alla är, så får det nog bli Nicke, Bella och.. ärligt talat Laila för att hon visat sig vara förvånansvärt bra.
    Hursomhelst, gick vi ut på promenad med vovven efter en härlig tjugo minuters massage på oss vardera.
Det börjar bli som en riktig tradition med tv4 blingbling program, snacks, massage och prommis med vovven en gång i veckan. I love it. (:


Onsdag. Veckans händelse på tuben.

  Hur som helst, så är det väl dags att berätta för er som inte vet; jag åker tunnelbana varje dag. Det är inte lika enkelt som det låter. Ibland medför det STORA illaluktande, brakande, muckande konsekvenser. För var dag händer det alltid något nytt på tunnelbanan inom beloppet av min halvtimma.

Det har den senaste veckan inte resulterat något riktigt ovanligt, förutom idag då det brast. Där satt jag, längst in mot väggen, i första vagnen och ignorerade tanken av att det är folk runt omkring mig med hjälp av mitt headset och lite musik. Jag bar på mig mjukisbyxor och en passande mjukiströja, som är ganska vardaglig klädsel för mig mitt i veckan under tidiga morgnar, och halvsov.
    Och där kommer han. En tatuerad typisk motorcykel kille med piercing i vänstra ögonbrynet. Han makar sig in på platsen bredvid mig, ännu märker jag ärligt inte att någon har satt sig. Det blir inte särskilt uppenbart förrän jag börjar känna en svag doft av cigarettrök. Äsch, det är väl helt okej.. lite röklukt har man ju inte dött av! Tänkte jag. Och den dagen hörde man aldrig mer från Jennifer...
                             För jag var hysteriskt upptagen med att försöka på ett döljande sätt hålla för näsan och endast andas med munnen som resulterat till ett strävt sandpapper. Jag ville ju verkligen inte byta plats, det var fullt på alla andra platser. För nu hade verkligen lukten ökat, enormt. Det började klia och sticka i näsan, enormt. Som sagt, det är ju jobbigt att hålla ett stöd för handen som hela tiden åker ned samtidigt som man byter låt var tredje minut på mobilen och håller för näsan på ett döljande sätt. Jag försökte hålla mig till luftkonditioneringen, mestadels av resan med mina tårrinnande ögon. Men så plötsligt hände det! Inom loppet av tjugotvå minuter gick han, gudskelov, av på fridhemsplan och min dag var räddad. 

Gud vet vad han hade gjort med ciggen! 


                                        


Till er alla som av intresse vill läsa om mina tankar.

Trots det faktum att mitt namn står hyfsat tydligt precis ovanför, så känns det mycket bättre att ändå hövligt presentera mig. Det är jag som är Jennifer Brolin. En.. ja vad ska jag säga?
     Mina intressen är nog ganska självklara för de allra flesta, trots att jag nu tillägger att jag gillar att skriva och skulle göra vad som helst för att få sätta mig i en cabriolet och spendera mina sju års sparade pengar till min resa genom USA. Utan det faktum att folk knappt kan undgå mitt leende på läpparna, så strävar jag mot målet på västkusten. Men hursomhelst är det min hemlighet, berättelsen kan jag ta när jag kommer tillbaka.
     Förövrigt är jag positiv mot det allra mesta och skulle inte neka till ett dopp i isvaken, klättring i de riktiga bergen, besegring av Mount Everest, fallskärmsflygning och fem svängar i tilt på GrönaLund, om du är med mig. Jag har inte detta som mål i livet, men alla ska veta att jag söker efter chanslösa upplevelser och framför allt roliga minnen som jag således kan berätta om. 
     Jag har även lugna aktiviteter högt upp på listan. Jag trivs sittandes, i norra Sverige, omgiven av snö runtom den gyllenbruna stugan med en kopp te i handen. Jag trivs också så oerhört att få göra ett graciöst dyk ner i vattnet om sommaren och få vara kvar, spekulera och kisa under solens strålar. Jag kan inte säga att jag älskar att även sola, för då ljuger jag. Men jag kan inte neka till resultatet att få en riktigt brun kropp, så vill man vara fin får man lida pin och bättra på brännan någon timma. 

Jag har även således mål i livet. Förutom min vilja att skapa något inom det estetiska, så kan jag ju inte avsluta min mening utan att nämna den rätte som jag ännu väntar på. Det kanske låter otroligt larvigt, men jag tror på den rätte. Jag kan inte undgå tanken av att det känns som om jag redan har funnit honom. 
    På tal om kärlek kan jag ta och nämna att mina tankar pekar åt att delvis någon gång få bli en efterlängtad mamma och känna den känslan av att ta hand om någon annan. Det har varit ett självklart val sen alltid. Lika troligt och viktigt val som att ägna tid åt familj och vänner. 
   Mitt motto i livet är att se till att njuta av varje sekund i livet. Hur man njuter, beror på. Min taktik kallas för pluggtekniken, alltså genom att åstadkomma en ljus framtid utav att man gör bra ifrån sig i skolan. Vad som händer därefter låter jag överräcka till ödet som förhoppningsvis ställer sig på plats med hjälp av min egen vilja att fortsätta framåt. Jag tror på att om man vill åstadkomma något så viktigt, mycket.. så klarar man det. Det gäller endast delvis att låta förtroendet till sig själv stå i centrum för en gångs skull. Att låta viljan och lusten ta övertaget, med fötterna ståendes stadigt på denna jord.    

Den här gången blev det mycket att skriva om antagligen för att jag inte kan undgå att tankarna bara sprutar ut på tangentbordet, men jag lovar att skriva igen och en kanske lite mindre spalt.
Jag hoppas att du fortsätter med ditt sunda förnuft att läsa min blogg, för det uppskattar jag mycket.
 kram.        


RSS 2.0